Anemoon

Kruidachtige plant de anemoon uit de ranonkelfamilie

Voorbeeld anemoon (H Schallenberg)Een anemoon is een overblijvende, kruidachtige plant uit de ranonkelfamilie. Ze komen voornamelijk voor in noordelijke gematigde gebieden. Ze hebben gelobde bladeren en grote bloemen met duidelijke kelkbladeren. Er zijn ongeveer 120 soorten.
Anemonen hebben een ondergrondse wortelstok en een diep gesneden basis. De lange bloemsteel draagt één of meerdere witte, rode, blauwe, paarse bloemen.  Zelden gele bloemen. De vruchten hebben vaak lange harige stijlen die hun bestuiving via de wind mogelijk maken.

Veel soorten anemonen zijn populaire tuinplanten. Vooral de Turkse knolanemonen die een knolachtige wortel heeft en grote opvallende papaverachtige bloemen. De bloemen worden in diverse kleuren gekweekt. Er zijn ook dubbel gebloemde soorten.


Album Anemonen

 


Bezit ik een echte Schallenberg?

Ben je in het bezit van een schilderij dat gesigneerd is met H Schallenberg, met H.S. Berg of met H S. en je wilt weten of het schilderij echt geschilderd is door, of is toe te schrijven aan Huibert Schallenberg, vul dan het Aanvraagformulier in op de contactpagina.