Zoeken naar:

Huibert Schallenberg

Deze homepage is gemaakt als ode en aandenken aan de botanisch schilder Huibert Schallenberg. Huibert Schallenberg was een specialist in het schilderen van bloemen en bloemstillevens met een constante kwaliteit. Hij heeft zich niet enkel beperkt tot het schilderen van bloemen, planten en bloesems, ook stillevens, het boerderijtje in Gemert, dorpsgezichten, havengezichten en  landschappen waren zijn specialiteit. Zijn schilderwerken werden ook als briefkaart uitgegeven.

De werken van Huibert waren en zijn nog altijd gewild en hebben zich verspreid tot ver buiten Nederland. Het aanbod van zijn werken wordt schaarser en wordt hierdoor steeds meer een object voor verzamelaars.
Het is belangrijk dat zijn werken worden verzameld, op deze manier worden ze veilig gesteld voor de toekomst.

Huibert Schallenberg was een naamgenoot van de ontwerper van deze website en een afstammeling uit de vijfde generatie van Gerrit Hendrik Schallenberg.

De eerste keer dat ik van het werk van Huibert hoorde was door toedoen van mijn echtgenote, die een werkje met anemonen had gezien waaronder de signering H. Schallenberg stond. Dit was in de 80er jaren van de vorige eeuw en na het overlijden van Huibert.
Mijn interesse was gewekt en ik ben op zoek gegaan naar informatie en werken van Huibert.

Na jaren van reizen en onderzoek, een 70-tal schilderijen rijker en met deze website, heeft Huibert zijn herkenning en erkenning postuum gekregen.
De website wordt goed bezocht en ik ontvang geregeld vragen over werken van Huibert en verzoeken voor nadere informatie.

Je leest regelmatig dat de namen H. Welter, H. Welther, H. Welter4, W. Welter, W.F. Welter, W.F.H. Welter, H. Endlich, H. Kakebeen, W. Markestein, P. Tijssen, C Dongelmans en A.G. Otminghuis een pseudoniem zijn voor H Schallenberg.
Lees meer……