Zoeken naar:

De Nazaten Welter van Willem Frederik Hendrik Welter

Nazaten Welter (H Schallenberg)

Op 10 juli 2012 had ik webmaster, een persoonlijk gesprek over de nazaten Welter, met Rudolf Henri Hubertus (Ruud) Welter geboren op 26 juni 1957 te Den Haag, thans wonende te Scheveningen. Ruud is een kleinkind van Henri Welter. Onderstaand relaas over de nazaten Welter is door hem geverifieerd, voorzien van de nodige aanvullingen, akkoord bevonden en met zijn toestemming gepubliceerd. Ruud is erg gedreven in het beheer van de stamboom van de familie Welter en heeft hierover een website opgezet.
Ruud, bedankt voor je medewerking. Jouw inbreng geeft mij de gelegenheid een compleet beeld over de familie Welter en de botanisch schilder Huibert Schallenberg neer te zetten.

Op de schilderijen van Huibert Schallenberg komt de signering voor van Welter, Welther, Endlich, Kakebeen en Markestein. Deze namen zijn géén pseudoniem voor Huibert Schallenberg. De namen zijn gelieerd aan kunsthandelaren in Den Haag. De personen achter deze namen zijn familielid van het gezin Welter.

Het relaas

Dit relaas gaat over de vader en 3 van zijn zoons uit het gezin Welter die allen kunsthandelaar waren en zich gespecialiseerd hadden in de verkoop van ongesigneerde schilderijen. Door op de ongesigneerde schilderijen hun eigen signering te plaatsen gaven deze kunsthandelaren aan dat zij de verkoper van het schilderij waren.

W.F.H. Welter en zijn zoons Henk, Henri en Willem waren allen – na beeldhouwer of stukadoor – kunsthandelaar in Den Haag.


Nazaten Welter (H Schallenberg)
Nazaten Welter (H Schallenberg)
Nazaten Welter (H Schallenberg)
Nazaten Welter (H Schallenberg)