Zoeken naar:

Beeldhouwer en ornamentwerker W F H Welter

W F H Welter
Johanna Sophia Maria Endlich

De 3 broers Welter te weten Henk, Henri en Willem, stammen uit een gezin van 12 kinderen. Hun ouders waren Willem Frederik Hendrik Welter (W F H Welter), geboren te Den Haag op 13 juni 1862 en overleden te Den Haag op 10 oktober 1930, van beroep beeldhouwer en ornamentwerker. Hij had een stukadoorsbedrijf. Getrouwd met Johanna Sophia Maria Endlich, geboren te Den Haag op 10 juli 1862 en overleden te Den Haag op 20 april 1933. Van beroep damesklerenmaakster.

Naast zijn beroep als beeldhouwer handelde W.F.H. Welter in ongesigneerde schilderijen. Op 4 maart 1910 ging W.F.H. Welter failliet met zijn stukadoorsbedrijf, daarna is hij enkel nog kunstverkoper geweest. Of W.F.H. Welter ook schilderijen van Huibert Schallenberg voorzien heeft van zijn eigen signering is mij webmaster niet bekend.
W.F.H. Welter werd begraven op de begraafplaats Nieuw Eykenduinen te Den Haag, met zijn 2e vrouw en 2 zonen uit het 2e huwelijk (Cornelis Christiaan en Rudolf). Zijn 1e vrouw J.S.M. Enlich werd begraven op de begraafplaats Oud Eik en Duinen te Den Haag.

Grafsteen W.F.H. Welter

Willem Frederik Hendrik Welther voorzag zijn schilderijen van de volgende signering:

  • W.F.H. Welter.