Zoeken naar:

Signeerder H Welther

H Welther
H Welther

Hendrik (Henk) H Welter is geboren te Delft op 13 april 1885 en op 22 maart 1947 te Den Haag door een geweldsmisdrijf om het leven gebracht, voor het niet betalen van gokschulden. Henk Welter was getrouwd met Janske Woutera Kakebeen, geboren te IJzendoorn op 16 december 1894 en overleden te Den Haag op 20 mei 1974. Henk is op 1 oktober 1914 failliet gegaan als beeldhouwer en heeft daarna enkel nog in kunst gehandeld, vooral in de Bollenstreek en ook veel voor de export naar Amerika.
Henk werd begraven op de begraafplaats Nieuw Eykenduinen te Den Haag. Bij Henk in het graf liggen zijn kleinzoon Henkie 3 jaar oud, zijn echtgenote Janske, zijn dochter Hennie en zoon Johan. Henk was het 3e kind uit het gezin.

Grafsteen van de signeerder H Welther

Van Henk Wel(t)er naar Henk Wel(th)er
De schilderijen die Henk en zijn broer Henri verhandelden werden door beiden gesigneerd met H. Welter. Op 30 augustus 1912 werd broer Henri als beeldhouwer failliet verklaard op de Veurschestraatweg 22a te Voorburg. Dit had gevolgen voor de handel in ongesigneerde schilderijen. Beiden signeerden immers met H. Welter. Door het faillissement van Henri heeft Henk zijn familienaam laten veranderen in Welther (met th). De reden hiervoor was dat het faillissement van zijn broer zijn handel kon schaden en hierdoor mogelijk ook hinder zou ondervinden. Tot 1912 signeerde Henk met H. Welter. Vanaf 1912 tot zijn dood op 22 maart 1947 signeerde Henk de schilderijen met H. Welther, Henk Welther of H. Kakebeen, de naam van zijn echtgenote.

Henk Welther voorzag zijn schilderijen van de volgende signeringen:

  1. H. Welter tot zijn naamswijziging in 1912;
  2. H. Welther na zijn naamswijziging in 1912;
  3. Henk Welther na zijn naamswijziging in 1912;
  4. H. Kakebeen de naam van zijn echtgenote.

Schilderij gesigneerd door Henk Welther