Chilli con carne is een goud gekruide stoofpot van bruine bonen met gehakt.
Benodigdheden
- 300 gram gehakt
- 200 gram champignons
- 50 gram boter
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 1 prei
- 3 Spaanse pepers (eten wordt behoorlijk pittig)
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel majoraan
- 1 eetlepel komijn (djintan)
- 2 eetlepels Worcester saus
- 2 eetlepels ketjap Manis
- 1 maggiblokje
- 1 blik bruine bonen
- Peper
- Zout
- 2 tenen knoflook
Voorbereiding
- snipper de ui
- snijdt de paprika in blokjes
- snijdt de prei in ringen
- snijdt de champignons in plakjes
- snipper de Spaanse pepers
Bereiding (in een pan met deksel)
- gehakt kruiden met peper en zout en in de boter bakken tot de rode kleur verdwenen is
- pers de knoflook uit boven de pan en schep deze om
- uien toevoegen en meebakken
- toevoegen van: tomatenpuree, oregano, komijn, basilicum, maggiblokje en de majoraan
- geheel goed doorscheppen
- als laatste de: paprika, prei, Spaanse pepers, champignons, bonen, Worcester saus en ketjap toevoegen
Het geheel op een laag vuurtje 10 tot 15 minuten door laten pruttelen