Chilli Con Carne

Chilli con carne is een goud gekruide stoofpot van bruine bonen met gehakt.

Benodigdheden

  • 300 gram gehakt
  • 200 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 3 Spaanse pepers (eten wordt behoorlijk pittig)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 eetlepel komijn (djintan)
  • 2 eetlepels Worcester saus
  • 2 eetlepels ketjap Manis
  • 1 maggiblokje
  • 1 blik bruine bonen
  • Peper
  • Zout
  • 2 tenen knoflook

Voorbereiding

  • snipper de ui
  • snijdt de paprika in blokjes
  • snijdt de prei in ringen
  • snijdt de champignons in plakjes
  • snipper de Spaanse pepers

Bereiding (in een pan met deksel)

  • gehakt kruiden met peper en zout en in de boter bakken tot de rode kleur verdwenen is
  • pers de knoflook uit boven de pan en schep deze om
  • uien toevoegen en meebakken
  • toevoegen van: tomatenpuree, oregano, komijn, basilicum, maggiblokje en de majoraan
  • geheel goed doorscheppen
  • als laatste de: paprika, prei, Spaanse pepers, champignons, bonen, Worcester saus en ketjap toevoegen

Het geheel op een laag vuurtje 10 tot 15 minuten door laten pruttelen