Scones

Een scone is een klein brood, dat oorspronkelijk uit Schotland komt. In Engeland zijn scones met clotted cream en jam een vast hapje bij de afternoon tea.

Benodigdheden

  • 2 koppen zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 30 gram boter
  • 1,25 dl melk
  • 1,25 dl water

Voorbereiding

  • vermeng melk en water
  • maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel
  • Doe de boter bij het meel en kneed hiervan met de vingertoppen een kruimelig deeg
  • giet de vloeistof hierin. Meng alles met een mes tot een zacht deeg
  • bewaar 1 theelepel voor het bestrijken
  • leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak
  • kneed alles snel tot een zacht deeg
  • druk het deeg plat tot een dikte van 2 centimeter
  • gebruik een scherpe deegsnijder om rondjes uit het deeg te steken
  • leg de scones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het mengsel

Bereiding

  • verwarm de oven op 220 graden, 10 minuten voor
  • plaats de scones in het midden van de oven
  • bak de scones in 10 tot 12 minuten gaar
  • bak de scones tot ze hol klinken als je er op klopt
  • laat ze afkoelen op een taartrek
  • serveer ze met jam en slagroom