Een scone is een klein brood, dat oorspronkelijk uit Schotland komt. In Engeland zijn scones met clotted cream en jam een vast hapje bij de afternoon tea.
Benodigdheden
- 2 koppen zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 30 gram boter
- 1,25 dl melk
- 1,25 dl water
Voorbereiding
- vermeng melk en water
- maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel
- Doe de boter bij het meel en kneed hiervan met de vingertoppen een kruimelig deeg
- giet de vloeistof hierin. Meng alles met een mes tot een zacht deeg
- bewaar 1 theelepel voor het bestrijken
- leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak
- kneed alles snel tot een zacht deeg
- druk het deeg plat tot een dikte van 2 centimeter
- gebruik een scherpe deegsnijder om rondjes uit het deeg te steken
- leg de scones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het mengsel
Bereiding
- verwarm de oven op 220 graden, 10 minuten voor
- plaats de scones in het midden van de oven
- bak de scones in 10 tot 12 minuten gaar
- bak de scones tot ze hol klinken als je er op klopt
- laat ze afkoelen op een taartrek
- serveer ze met jam en slagroom