Kruidkoek

Benodigdheden

  • 250 gram volkoren meel
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje backin
  • 100/150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel koriander
  • 6 fijngesneden blokjes gember (gember op sap)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel kaneel
  • beetje zout
  • 2 eieren
  • 2 dl. melk
  • 250 gram krenten/rozijnen/gemengde noten

Voorbereiding

  • volkoren meel, bloem, bakpoeder, bruine basterdsuiker, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en zout in een kom door elkaar mengen
  • voeg vervolgens de gember, honing, stroop, eieren en melk toe
  • het geheel mixen met grove haken (kneedhaken) het geheel wordt een kleverig zooitje
  • als laatste de krenten/rozijnen en gemengde noten er door mixen
  • cake vorm met boter insmeren (lang model)
  • het mengsel in de cake vorm

Bereiding

  • verwarm de oven 10 minuten voor op 160 graden
  • plaats de cake vorm in het midden van de oven
  • bak de kruidkoek in ongeveer 1 uur gaar
  • na een uur in de koek prikken en als de prikker er droog uitkomt is de koek gaar