Benodigdheden
- 250 gram volkoren meel
- 250 gram bloem
- 1 zakje backin
- 100/150 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel koriander
- 6 fijngesneden blokjes gember (gember op sap)
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel stroop
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel kaneel
- beetje zout
- 2 eieren
- 2 dl. melk
- 250 gram krenten/rozijnen/gemengde noten
Voorbereiding
- volkoren meel, bloem, bakpoeder, bruine basterdsuiker, koriander, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en zout in een kom door elkaar mengen
- voeg vervolgens de gember, honing, stroop, eieren en melk toe
- het geheel mixen met grove haken (kneedhaken) het geheel wordt een kleverig zooitje
- als laatste de krenten/rozijnen en gemengde noten er door mixen
- cake vorm met boter insmeren (lang model)
- het mengsel in de cake vorm
Bereiding
- verwarm de oven 10 minuten voor op 160 graden
- plaats de cake vorm in het midden van de oven
- bak de kruidkoek in ongeveer 1 uur gaar
- na een uur in de koek prikken en als de prikker er droog uitkomt is de koek gaar