Jambalaya

Jambalaya is een Caribisch rijstgerecht met kip en grillham.

Benodigdheden

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • ½ paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram grilham (plak)
  • olijf olie
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram rijst
  • blikje tomatenblokjes
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 2 bosuitjes
  • 3 dl water

Voorbereiding

  • snijdt de kipfilet in blokjes
  • snipper de ui
  • snijdt de paprika in blokjes
  • snijdt de bleekselderij in boogjes
  • snijdt de plak ham in blokjes
  • snijdt de bosuitjes in ringetjes

Bereiding (in een wok met deksel)

  • Bak de kipfilet rondom goed aan in de olie
  • Voeg de ui, de paprika en de bleekselderij toe en bak alles al omscheppend gedurende 5 minuten op laag vuur
  • Pers de knoflook uit boven de pan en schep deze om
  • Voeg de ham, rijst, tomaat met vocht, de cajun kruiden en 3 dl water toe
  • Schep alles door elkaar en laat het geheel onder af en toe omroeren in + 20 minuten gaar worden op laag vuur (deksel op de pan)
  • Schep de bosuitjes vlak voor het serveren door de maaltijd