Jambalaya is een Caribisch rijstgerecht met kip en grillham.

Benodigdheden
- 200 gram kipfilet
- 1 ui
- ½ paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram grilham (plak)
- olijf olie
- 1 teen knoflook
- 150 gram rijst
- blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 2 bosuitjes
- 3 dl water
Voorbereiding
- snijdt de kipfilet in blokjes
- snipper de ui
- snijdt de paprika in blokjes
- snijdt de bleekselderij in boogjes
- snijdt de plak ham in blokjes
- snijdt de bosuitjes in ringetjes
Bereiding (in een wok met deksel)
- Bak de kipfilet rondom goed aan in de olie
- Voeg de ui, de paprika en de bleekselderij toe en bak alles al omscheppend gedurende 5 minuten op laag vuur
- Pers de knoflook uit boven de pan en schep deze om
- Voeg de ham, rijst, tomaat met vocht, de cajun kruiden en 3 dl water toe
- Schep alles door elkaar en laat het geheel onder af en toe omroeren in + 20 minuten gaar worden op laag vuur (deksel op de pan)
- Schep de bosuitjes vlak voor het serveren door de maaltijd