Venkelsoep

Venkelsoep is een soep met de pure smaak van venkel.

Benodigdheden

  • 2 venkelknollen
  • 2 bosjes sjalotten
  • olijfolie
  • 5 koppen kippenbouillon
  • ½ kop mascarpone of dikke room
  • zout en peper

Voorbereiding

  • snijdt de venkelknollen in dunne plakken
  • snipper de sjalotten

Bereiding (in de soeppan)

  • een bodempje olie verhitten in de pan
  • de venkel en de sjalotten even smoren
  • de bouillon toevoegen en het geheel laten sudderen tot de venkel gaar is, regelmatig roeren
  • pureren tot een gladde massa
  • kruiden met zout en peper
  • deksel op de pan en aan de kook laten komen
  • dan op een laag pitje 10 minuten laten sudderen
  • mascarpone of room doorroeren en onmiddellijk de pan van het vuur halen
  • kan zowel warm als koud gegeten worden
  • garneren met kleine blokjes brood en geroosterde venkelzaken