Gazpacho is een Spaans gerecht. Het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden, tomaat, zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden.
Benodigdheden
- 2 teentjes knoflook
- 750 gram tomaten
- 2 sneden oud brood, zonder korst
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sherryazijn
- zout en peper
- ½ komkommer
- 1 kleine ui
- Croûtons
Voorbereiding
- ontvel de tomaten
- brokkel het oude brood
- schil de komkommer en snijdt deze in stukjes
- snipper de ui
Bereiding (in de soeppan)
- pureer de knoflook met twee derde van de tomaten, het brood, de olie, azijn, zout en peper
- laat de soep in de koelkast in vier uur goed koud worden en op smaak komen
- haal de zaden uit de overgebleven tomaten en snijdt deze in blokjes
- serveer de soep met de komkommerblokjes, tomaatblokjes, ui en croûtons